Palvelut

Huolehdimme hyvinvoinnistasi

Apteekistamme saat monia terveyttäsi ja lääkehoitoasi edistäviä palveluita. Olemme täällä sinua varten!

Reseptilääkkeiden suoratoimitus

Toimitamme reseptilääkkeesi nopeasti ja ammattitaitoisesti, ja samalla saat mahdollisuuden keskustella lääkityksestäsi rauhassa lääkealan ammattilaisen kanssa. Lääkemääräyksiin mahdollisesti liittyvä lääkevaihto toteutetaan joustavasti – toiveesi huomioon ottaen.

Lääkkeiden yhteensopivuuden tarkistus

Jotkut lääkkeet voivat aiheuttaa vakavan yhteisvaikutusriskin muiden käyttämiesi lääkkeiden kanssa. Ongelmia voi ilmetä myös yhdistettäessä reseptilääkkeitä ja itsehoitolääkkeitä tai luontaistuotteita.

Apteekissa hyödynnämme erityistä yhteisvaikutusohjelmaa, joka mahdollistaa lääkityksesi kokonaisvaltaisen arvioinnin. Ohjelman avulla voimme tunnistaa mahdolliset yhteisvaikutukset, huomioida lääkeaineallergiat ja -yliherkkyydet sekä tarvittaessa tehdä yhteistyötä hoidosta vastaavan lääkärin kanssa varmistaaksemme lääkityksesi turvallisuuden.

e-Reseptin uusiminen

Terveyskeskuksesta määrätty sähköinen resepti voidaan uusia apteekkimme kautta. Reseptin uusiminen on apteekin tarjoama maksullinen palvelu, jonka hinta on 2 euroa / resepti, kuitenkin enintään 10 euroa. Uusimispyyntö käsitellään terveydenhuollon toimintayksikössä kahdeksan vuorokauden sisällä. Ota mukaasi Kela-kortti tai lääkäriltä saamasi potilasohje reseptin uusimista varten.

Lääkehoidon tarkistus- ja kokonaisarviointipalvelu

Lääkehoidon tarkistuspalvelu sisältää lääkelistan tarkistuksen lisäksi noin puolen tunnin tapaamisen farmaseutin kanssa. Tapaamisessa käydään läpi kokonaislääkityksesi, arvioidaan mahdolliset yhteisvaikutukset ja varmistetaan, että otat lääkkeesi oikeaan aikaan oikealla tavalla. Tapaamisessa varmistetaan tarvittaessa myös lääkkeen soveltuvuus iäkkäälle henkilölle. Saat mukaasi kirjallisen yhteenvedon tapaamisesta.

Tarjoamme myös laajempaa lääkehoidon kokonaisarviointipalvelua. Lääkehoidon kokonaisarvioinnissa selvitämme muun muassa ovatko lääkkeiden ottoajankohdat ja annostukset oikeat, onko käytössä yhteensopimattomia, päällekkäisiä, tarpeettomia tai iäkkäiden henkilöiden käytettäväksi sopimattomia valmisteita. Samalla arvioimme mahdollisia haittavaikutuksia aiheuttavaa lääkityskuormaa sekä muita mahdollisia sivuvaikutuksia. Arviointipalvelu toteutetaan asiakkaan haastattelun, lääkitystietojen, laboratoriotulosten ja potilaskertomusten tietojen perusteella.

Lääkehoidon tarkistus- ja kokonaisarviointipalvelu ovat maksullisia palveluita. Kysy lisää apteekistamme.

Itsehoito ja neuvonta

Meiltä löydät monipuolisen valikoiman itsehoitotuotteita ja -lääkkeitä, jotka soveltuvat lievien ja tilapäisten vaivojen hoitoon. On tärkeää huomata, että vaikka itsehoitolääkkeet ovat saatavilla ilman reseptiä, ne voivat silti aiheuttaa haitallisia yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa. Apteekkimme lääkealan ammattilainen on aina valmiina neuvomaan ja opastamaan sinua. Meiltä saat neuvoja lääkkeiden oikeasta ja turvallisesta käytöstä. Jos oireesi eivät helpotu itsehoidon avulla, suosittelemme kääntymään lääkärin puoleen saadaksesi asianmukaista hoitoa.

Muut palvelut

Lääkejätteet

Vanhentuneet tai muuten käyttämättömät lääkkeet ovat ongelmajätettä. Kotitalouksien lääkejätteet voi tuoda veloituksetta apteekin lääkejätepisteeseen.

  • Tuo tabletit ja kapselit apteekkiin hävitettäväksi esimerkiksi muovipussissa. Lääkepurkit ja pahvikotelot voit hävittää kotona, niitä ei tarvitse tuoda apteekkiin.
  • Voiteet ja nestemäiset lääkkeet tulisi palauttaa omissa pakkauksissaan ilman pahvikoteloita.
  • Neulat ja ruiskut lajitellaan apteekissa erikseen ja ne tuleekin palauttaa apteekkiin suljetussa, läpinäkyvässä kovassa astiassa, kuten lasipurkissa.
  • Elohopeakuumemittarit ja jodipitoiset lääkkeet (esim. Jodix ja Betadine-tuotteet) tulee erottaa muista lääkejätteistä. Myös ne lajitellaan apteekissa erikseen.

Huomioithan, että perusvoiteet ja suuri osa vitamiineista eivät ole lääkkeitä, joten ne voit hävittää kotitalousjätteen mukana.

Lääketurvallisuussyistä käyttämättä jääneitä lääkkeitä ei koskaan palauteta takaisin myyntiin, vaan ne toimitetaan apteekista ongelmajätelaitokselle.

Hoitokotien lääkehuolto ja kotisairaanhoito

Tarjoamme hoitokodeille ja kotisairaanhoidolle modernin ja asiakaslähtöisen Easymedi-nimisen palvelukonseptin. Sen avulla lääketilaukset voi tehdä suoraan toimipisteestänne helposti, nopeasti ja turvallisesti.

Annosjakelupalvelu

Apteekkimme tarjoama Dosse-annosjakelupalvelu sopii henkilöille, joilla on käytössään paljon lääkkeitä tai lääkkeitä otetaan useita kertoja vuorokauden aikana.

Dosse-annosjakelupalvelusta saat kaikki säännöllisesti käyttämäsi lääkkeet ja vitamiinit erillisten lääkepakkausten sijaan valmiiksi pakattuina käteviin kerta-annospusseihin. Jokaiseen kerta-annospussiin on selkeästi merkitty päivämäärä ja kellonaika, mikä tekee lääkkeiden ottamisesta helppoa ja sujuvaa.

Dosse-annosjakelupalvelu on apteekin tarjoama maksullinen palvelu. Kysy lisää apteekistamme. Lisätietoja Dosse-annosjakelupalvelusta täältä.

Kotiinkuljetus

Kuljetamme tarvittaessa apteekkituotteet kotiisi Seinäjoen taajama-alueella sekä Alavuden alueella alkaen 10 euron hintaan. Kysy lisää apteekistamme, niin sovitaan kotiinkuljetuksesta tarkemmin.

Opetusapteekki

Seinäjoen Ykkösapteekki on Helsingin ja Itä-Suomen yliopiston hyväksymä opetusapteekki. Jos haluat suorittaa opintoihisi liittyvän harjoittelun meillä, ota yhteyttä, niin keskustellaan mahdollisesta harjoittelupaikasta.

Schengen-todistukset

Jos matkustat Schengen-alueelle ja kuljetat mukanasi PKV-lääkkeitä tai muita huumausaineeksi tai psykotrooppisiksi aineiksi luokiteltuja lääkkeitä, tarvitset Schengen-todistuksen tulliselvitystä varten.

Kirjoitamme Schengen-todistukset meiltä ostetuista lääkkeistä. Todistus on voimassa 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä. Todistuksen hinta on 10 euroa. Ota mukaasi passi Schengen-todistuksen kirjoittamista varten.

Lisätietoa Schengen-todistuksesta löydät Fimean sivuilta.

Ota meihin yhteyttä

Väinämöinen 2, 60120 Seinäjoki

+358 6 412 5000

Aukioloajat

Maanantai – perjantai: 10.00 – 20.00
Lauantai: 10.00 – 18.00
Sunnuntai ja pyhät: 12.00 – 18.00

ykkösapteekki logo

AUKIOLOAJAT

Maanantai – perjantai: 10.00 – 20.00

Lauantai: 10.00 – 18.00

Sunnuntai ja pyhät: 12.00 – 18.00

SEURAA MEITÄ SOMESSA

Copyright © 2024 Seinäjoen Ykkösapteekki